Aanbod

LEVENSCOACHING


 • Heb je nood aan een gesprek?
 • Een luisterend oor ?
 • Te veel prikkels van buiten uit ?
 • Word je moe van stress ?
 • Ben je even de weg kwijt ?
 • Heb je het gevoel dat je geleefd wordt ?Helga gaat samen met jou op weg en zoekt samen naar de wijze waarop jij wil leven.

Jouw leven !

Je zal geholpen worden om terug in je eigen kracht te komen, jouw eigen intuïtief vermogen te mogen voelen. Van daaruit bewustwording in gang te zetten zodat er ook verandering mogelijk is.

VOETREFLEXOLOGIE


  Voetreflexologie is een methode waarbij men er van uit gaat dat voeten het gehele lichaam weerspiegelen. Wereldwijd wordt voetreflexologie al duizenden jaren toegepast in zoveel verschillende culturen. Men bewerkt zones in de voeten die daardoor reacties opwekken in de corresponderende lichaamsdelen. Deze reacties betekenen dat het lichaam zich terug in evenwicht brengt.


  Voetreflexologie kan je toepassen bij allerlei klachten, zoals stress, slaapstoornissen, hoofdpijn, rug-, schouder- en nekpijn, spijsverteringsstoornissen, menstruatiestoornissen en mentaal lijden.


  Daarbij bekijkt Helga samen jouw klachten op een holistische manier. Ons welzijn kan verstoord zijn door emotionel, mentale en spirituele processen.


  Bij voetreflexologie wordt geen diagnose gesteld en het vervangt ook nooit een noodzakelijk medische behandeling !

  DIEPTEMASSAGE en RELAXERENDE MASSAGE


  Dieptemassage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van een specifieke techniek die tot de diepere spierlagen, botten en bindweefsels doordringt. De spierspanningen in het lichaam worden verlicht en hierdoor vermindert ook de pijn. Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de doorbloeding in het lichaam wordt verbeterd.


  Helga zal deze massage voorstellen in geval je met één van volgende vormen van pijn geconfronteerd bent : pijn aan de rug, nek, schouders, hoofd, benen, knieën, voeten, elleboog, gewrichten of bij spierkrampen enz.


  Relaxerende massage is een vorm van massage waarbij het lichaam onder lichte tot matige druk wordt gemasseerd. Het garandeert totale ontspanning en is bijgevolg dan ook heel erg geschikt bij stress. Je wordt je bewust van je lichaam en de levenskwaliteit verhoogd.

  Genieten is de boodschap !


  Dieptemassage en relaxerende massage worden meestal samen gegeven.

  TENEN LEZEN


  • Wil je meer inzicht in jouw karakter, persoonlijkheid, gedrag- en levenshouding ?
  • Wil je ook meer helderheid waarom je in je leven tegen bepaalde situaties aanloopt ?
  • Wil je achterhalen wat je sterke of minder sterke punten zijn ?
  • Wil je meer bewustwording in jouw leven ?
  • Of wil je jouw kind nu en in latere leeftijdsfasen beter begrijpen en zo een betere ouder-kind relatie bekomen ?


  De stand en de vorm van je tenen weerspiegelen jouw karakter, jouw persoonlijkheid en hoe je met bepaalde situaties omgaat.

  Het vertelt je hoe je in elkaar zit zowel vanuit ratio en als emotie.

  Door het lezen van je tenen, krijg je hier een verrassend scherp inzicht in.


  De werkwijze voor het tenen lezen gebeurt in 2 consultaties :

  1ste consultatie : algemene uitleg + interpretatie van voeten, tenen en nagels (duur : 1 uur - afhankelijk per persoon)

  Na de eerste sessie doet Helga de verwerking en maakt ze een volledige analyse op.

  2de consultatie : bespreking van de analyse en bekijken hoe de sterke en minder sterke eigenschappen in evenwicht kunnen gebracht worden. (duur : ongeveer 1 uur)

  KLANKSCHAALMASSAGE


   Ben je op zoek naar een diepgaande ontspanning, dan is een klankschaalmassge misschien wel wat je zoekt.


   Ons lichaam bestaat uit ongeveer 70% vloeistof en hierdoor geleiden de trillingen zonder moeite door heel het lichaam heen. Dit zorgt voor een heerlijke innerlijke massage en diepe ontspanning.

   Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van mogelijke blokkades en worden afvalstoffen losgemaakt.


   Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend waardoor we weer in contact met ons lichaam komen en je je nadien als herboren voelt, vol nieuwe energie !


   De trillingen werken lang na en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelfgenezend vermogen van ons lichaam te versterken.

   BACHBLOESEM CONSULT


    Bachbloesems zijn fijnstoffelijke energiëen van bloemen, bomen en struiken die mensen helpen om hun emoties weer in evenwicht te brengen.

    Ze helpen bij bewustwording van gemoedstoestanden of houdingen (die op termijn zelfs ziekmakend kunnen zijn) en brengen deze weer in balans.

    Zo hebben ze dus ook een preventieve werking.

    Bachbloesem remedies kunnen helpen bij allerlei gemoedstoestanden

    zoals :

    • angst, nachtmerries, verlegenheid, nervositeit, controleverlies,

                   overbezorgdheid, onzekerheid

    • besluiteloosheid, neerslachtigheid, heimwee, apathie, uitputting, ongeduld, zwakke wilskracht
    • haat, woede, jaloezie, minderwaardigheidsgevoel, schuldgevoel, verdriet, perfectionisme ......

    Flesje is inbegrepen in de consult;

    Bijkomende flesjes aan €10 / stuk

    TIBETAANSE YOGA


     Via traditionele Oosterse bewegings- en ademhalingstechnieken, aangepast aan jouw mogelijkheden, zoeken we samen naar een goede balans in lichaam en geest.


     De sessies bestaan uit reeksen Tibetaanse Yoga.

     De zachte vorm, Lu Jong, bestaat uit dynamische bewegingen waarbij het samenspel van vorm en beweging heel belangrijk is.  Hierbij  brengen we de 5 oerelementen, ruimte, aarde, wind, vuur en water in evenwicht.


     De meer actieve vorm, Tog Chöd, brengt ons rust in het hoofd. We crëeeren ruimte en brengen ons lichaam en geest in harmonie. Deze zwaardyoga helpt ons moed te krijgen om beslissingen te nemen en dit door een combinatie van choreo's, meditaties en visualisaties.


     Met beide Tibetaanse technieken leer je gemakkelijker in het NU te leven en je gedachten stil te zetten.